Monday, 3 February 2014

A.V.E : Tingkatkan Sistem Imun Diri dengan Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum semua. Entri kali ini hanya nak share kebaikan Nutriferon untuk kehidupan kita seharian. 

Adakah anak anda sering sakit? Asyik demam? Kerap selsema? Senang batuk


Masalah demam, selsema, batuk dan sebagainya sering mengganggu kita sebagai ibu bapa sehingga tugasan harian juga terganggu. Kemungkinan besar anak-anak akan sakit kerana cuaca yang tidak menentu, atau jangkitan penyakit atau virus dari budak-budak lain.  
Namun, kita sebagai ibu bapa boleh “membekalkan” anak kita Nutriferon untuk mempertingkatkan sistem imun yang lebih untuk mereka menangani masalah ini.
Nutriferon dari Shaklee direka khas untuk meningkatkan sistem imun. Ia bertindak seperti tentera yg menjaga badan anak-anak dari dijangkiti penyakit.
Nutriferon boleh diambil oleh semua peringkat umur dan amat digalakkan untuk mereka yang selalu demam, selsema atau batuk. Nutriferon membantu mempercepatkan anak-anak sembuh dari sakit. Ini kerana sistem imun badan kita akan dikuatkan lagi dengan pengambilan Nutriferon. Ia selamat dan jauh lebih baik dari sebarang ubat dan antibiotik.
Ibu-ibu yang masih menyusukan pun amat sesuai mengambil Nutriferon demi meningkatkan sistem imun bayi. Nutriferon amat sesuai untuk kegunaan seisi keluarga. Biasakan mengambil satu pek seminggu untuk mencegah daripada demam, selsema dan batuk. 

nutriferon
image googled

Kemajuan Besar dalam Sains Sistem Imun
Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon
Dr. Yasuhiko Kojima merupakan ahli imunologi yang terkenal di dunia, dan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954, di Universiti Tokyo, semasa beliau menjalankan penyelidikan. Setelah 40 tahun menjalani penyelidikan dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau Berjaya menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.*

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*
Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia
Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.


Rumusan Berpaten Yang Eksklusif
NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.


Siapa yang memerlukan NutriFeron set ini?
Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

4 Ekstrak tumbuhan dalam nutriferon
Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. 

Dia telah berjaya menetapkan bahawa extrak daripada 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflawor, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.


kajian nutriferon
image googled

Apakah kepentingan setiap satu komponen yang ada ini? Jom kita baca

biji labu
image googled

1. biji labu – merangsang pengeluaran interferon semulajadi dalam tubuh. menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

ramuan khas nutriferon
image googled
2. biji plantago asiatica – mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

ramuan khas nutriferon
image googled
3. honeysuckle jepun – menentang pencerobohan virus dan kuman

ramuan khas nutriferon
image googled
4. bunga safflower – menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

[sumber superbvitamin & naturalvitaminshop]


Sila baca DISCLAIMER

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:
Nurul Fazreen bt Othman 
PM : www.facebook.com/awesomevitaminsever
SMS/Whatssap : 0137577753 (fazreen)
email: awesomevitaminsever@gmail.com

*These statments have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease*

No comments:

Post a Comment