Saturday, 25 October 2014

A.V.E : Vitamin Shaklee Kesukaan Saya

Semenjak kenal dengan Shaklee tahun lepas ada beberapa vitamin yg menjadi favourite Fazreen sbbnya Fazreen start consume supplemen ni dengan set pantang. Setiap satu vitamin tu ade keistimewaannya yg tersendiri tapi yang paling berkesan atau lebih senang ckp mujarab bile Fazreen amik ESP, Ostematrix & B Complex

Ni nk cerita skit pengalaman masa bersalin. Fazreen kehilangan byk darah masa bersalin. Doktor kata dlm 1 liter darah dah hilang. Kita dimasukkan ke ICU dan masuk darah 2 bag. Tapi masih lagi low HB. 4 ari kene thn kt hospital..stress, sedih sbb kene jg anak sorang2 dengan susu pun segan2 nk kuar. Lame2 dah bengkak miss B. Sakit dia Allah jelah yang tau.

Semasa berpantang, Fazreen mengalami sembelit pastu dlm masa yang sama mcm phobia nk gi toilet. Rasa mcm nak meneran tu agak takut skit la. Mesti ibu2 kt luar sana ade rasa mcm kita rasakan. Tahu la klu dlm pantang mcm mane, semuanya terbatas. Jalan pun dh mcm Oshin je. Terkepot2 penuh sopan santun. Hehe…

Ok sekarang back tu our story…setiap hari Fazreen akan minum ESP 3 kali sehari. Almaklumlah nk baik cepat. Salah satu kelebihan ESP ni dapat membina sel2 baru dalam badan kita. Alhamdulillah, sepnjg Fazreen dlm pantang, luka jahitan cepat sembuh. ESP dpt memberi tenaga sepanjang hari. Rasa kenyang lebih lama, dapat mengepam dengan jayanya, dan dalam masa yang sama dpt menyusukan anak dengan gembira.

esp shaklee


B Complex dan Ostematrix pulak sgt membantu kesihatan saraf dan tulang. Bukan itu je, ia juga memberi kestabilan emosi, rasa tak stress bile nk jaga si kecik yang asyik meragam. Ostematrix juga membantu mengurangkan ketidakselesaan sendi. Ostematrix bukan sekadar kalsium. Alhamdulillah masalah sembelit dh berkurangan. Proses pembuangan pun berjalan lancar tanpa ada rasa takut2 lagi. 

b complex

ostematrix



Cabaran Blogging Bersama GenkiMomma, Kedai Nutrisi, Awesome Vitamins, AieSarang

Sila baca DISCLAIMER

Anda juga boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut:
Nurul Fazreen bt Othman
SMS/Whatssap : 0137577753 (fazreen)
email: awesomevitaminsever@gmail.com
COD: Sekitar Bandaraya Johor Bahru, Taman Nong Chik, 7Kolam Ayer, Taman Daya, Kangkar Tebrau, Pandan

*These statments have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease*

13 comments:

  1. tetiba trbyg jln terkepot2 mcm oshin tu..hehe

    ReplyDelete
  2. yeaaahhh! b-complex pon ade! hehehhehehe

    ReplyDelete
  3. vitamin shaklee bagus untuk kesihatan semua orang..bagus untuk kesihatan diri jika diamalkan selalu

    ReplyDelete
  4. vitamin shaklee bagus untuk kesihatan saya dan family.

    ReplyDelete
  5. comel je perkataan "jalan terkepot2" tue..haha..tp mmg mcm tue lah keadaannay bila dalam pantang, kan. :p

    ReplyDelete
  6. beza betul rasa bila makan ostematrix dalam pantang. Takde la sampai keluar air mata nak meneran. Set berpantang mmg best!

    ReplyDelete
  7. Sembelit semasa berpantang memang menakutkan..kalah orang nak gi berperang. Nad da pernah rasa..huhuhu..mandi peluh huhuhu..Alhamdulillah dengan Ostematrix hilang rasa takut nak g toilet :)

    ReplyDelete
  8. Ostematrix memang best. Macam ajaib makan sebelum tidur, bangun pagi semua lenguh2 badan hilang.

    ReplyDelete
  9. semuapun best... mmg xtipu.. best sangat.. dan suka sgt.. :)

    ReplyDelete
  10. tak pernah merasa lagi berpantang dengan set berpantang shaklee...lepas2 ni kalau ade rezeki pregnant lagi memang wajib ambil la

    ReplyDelete
  11. pantang kali ke 2 pun dah get ready siap2 ostematrix dengan ESP..belajar daripada pengalaman pertama.

    ReplyDelete